Camları yukarıdan başlayıp aşağıya doğru silmelisiniz. Böylelikle temizlediğiniz camların su damlalarıyla yeniden kirlenmesini engellersiniz. Cam silerken dışarısını enine, içini boyuna ( ya da tam tersi) hareketlerle silin. Böylece temizlenen camların nerede kaldığını daha kolay görürsünüz. Haftanın en güneşli gününde cam silmeye kalkışmayın. Hem leke ve izlerin görünmesine neden olur hem de güneşte dinlenip ışınlarından yararlanmak sağlığınıza daha iyi gelir.
Bazıları ulaşamadığı camları silerken canını tehlikeye atar. Pencere pervazına tırmanıp aşağı sarkar. Bu çok tehlikeli bir yöntemdir. Büyük camlar için uzun saplı bir cam sileceği ya da bezi dolayacak bir sopa edinin. Fazla iz kalmadan camlarınız tertemiz olur. Mükemmel cam temizliğine kavuşayım derken canınızdan olmayın.
Camlarınızın pırıl pırıl olması için cam silme sıvılarından yararlanın. Cam silme sıvısını ahşapların üstüne damlatmayın. Bu tip deterjanlar ahşaba zarar verebilir. ayrıca özellikle yağlı boya ve badanadan sıçrayaan izleri temizlemek için camlarınıza asla bulaşık teli sürmeyin, çizilebilir.
Peki, cam neyle silinir? Kimi gazete kağıdı kullanın diyor. Kimileri de gazete kağıdı kullanmayın da neyle silerseniz silin diyor. Buruşturup sirkeli suya batırılmış gazetenin camları parlatmakta mucizeler yarattığını söyleyenler de var. Bizim önerimiz gazeteyi sirkeye batırıp kuruyana kadar aynı kağıtla camı sürekli ovun. Sonra da bir bezle ya da kuru gazeteyle kurulayın.
Cam silme suyuna birkaç damla şampuan koymak çok etkili bir yöntemdir. Bu sayede camlarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Birincisi şampuanı çok koymayın. Cam silme suyuna fazla miktarda şampuan koyarsanız camda lekeler kalabilir. Lekesiz cam silmek için şampuanı kararında koymalısınız. Azı karar çoğu zarar.